Kek lapis frozen. Resepi tok kmk ubah cikit jak. Kmk pok skali. Sik da asing2. Nyaman keja.
Kek lapis frozen. Resepi tok kmk ubah cikit jak. Kmk pok skali. Sik da asing2. Nyaman keja.
Resepi
500gm butter
10 biji telur gred A
400gm tepung hong kong@tepung pau@tepung superfine
180gm gula halus
250gm cream cheese
1/2 tin susu pekat
1 paket serbuk santan(tak letak pun takpe)
100gm horlick
20gm susu tepung
20gm serbuk aiskrim vanilla
3 sb filling blueberry
1 sb ovallate
1 sk esen vanilla
Pewarna putih
Pewarna biru
Perisa cheese
500gm butter
10 biji telur gred A
400gm tepung hong kong@tepung pau@tepung superfine
180gm gula halus
250gm cream cheese
1/2 tin susu pekat
1 paket serbuk santan(tak letak pun takpe)
100gm horlick
20gm susu tepung
20gm serbuk aiskrim vanilla
3 sb filling blueberry
1 sb ovallate
1 sk esen vanilla
Pewarna putih
Pewarna biru
Perisa cheese
Cara membuatnya;
Pukul butter, gula dan ovallate sampai putih. Masukkan telur satu persatu sampai kembang. Kemudian masukkan essen vanilla.
Masukkan susu pekat, serbuk santan, susu tepung, horlick dan kacau rata. Masukkan tepung dan mix skejap.
Bahagikan 3 adunan
1. Pewarna biru pekat+ filling blueberry
2. Pewarna biru muda+ serbuk aiskrim vanila
3 cheese+ perisa cheese+ pewarna putih
Masukkan susu pekat, serbuk santan, susu tepung, horlick dan kacau rata. Masukkan tepung dan mix skejap.
Bahagikan 3 adunan
1. Pewarna biru pekat+ filling blueberry
2. Pewarna biru muda+ serbuk aiskrim vanila
3 cheese+ perisa cheese+ pewarna putih
Bakar adunan cheese dahulu selapis demi selapis sampai habis. Kemudian bakar pula adunan warna biru muda. Dan last sekali adunan warna biru pekat.
Label: Resepi Kek
0 Komentar:
Posting Komentar
Berlangganan Posting Komentar [Atom]
<< Beranda